23 Şubat 2013 Cumartesi

Antakya Mutfağı Yemek ve Tatlılar Listesi

Antakya Mutfağında neler var? Temel kategorileri sizinle paylaşmak istiyorum. Elbette liste sadece bunlardan ibaret değil. Aklıma gelenleri sıraladım hızlıca. Sizlerden gelecek geri dönüşlerle bu listeyi güncel tutamaya gayret edeceğim.



UNLULAR
  • Katıklı Ekmek
  • Külçe
  • Semirsek
  • Biberli Ekmek
  • Kaytaz Böreği

AŞLAR

  • Mercimekli Bulgur Aşı
  • Domatesli Aş
  • Lübyeli Aş
  • Kabaklı Aş
  • Kimyonlı Biberli Aş
  • Şehriyeli Aş
  • Firik Pilavı

ORUKLAR
  • Siniye Basılı Oruk
  • Tappış Oruk
  • Oruk

PİLAVLAR
  • İç Pilav
  • Bademli Pilav
  • Mercimekli Pilav

KEBAPLAR
  • Sini Kebabı
  • Şenköy Kebabı
  • Kağıt Kebabı

MEZELER
  • Cevizli Biber
  • Zeytin Salatası
  • Muhammara
  • Humus (tereyağlı- zeytinyağlı-baklalı)

PATLICANLI YEMEKLER
  • İmam Bayıldı
  • Abuğannuş
  • Musakka
  • Patlıcan Salata
  • İstanbul İmam Bayıldısı

KABAKLI YEMEKLER
  • Şıhıl Mehşi

TATLILAR
  • Künefe (Peynirli -kaymaklı - cevizli)
  • Şenköy Peynir Helvası
  • Kadayıf(kaymaklı - muhallebili- sade- cevizli)
  • Kömbe
  • Mamül
  • Keşkül
  • Kerebiç
  • Taş Kadayıf
  • Sakal Kaldıran
  • Kahke(kaek)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder